Backgammon online

Rummikub > Rummikub Strategie

 
Rummikub online spelen
Tips om beter Online Rummikub te spelen
Rummy Royal
Rummikub is een klassiek behendiheids spel waarbij strategie een belangrijke factor speelt. Onderstaande tips kunnen als een basis worden gezien om iets behendiger te worden in het spelen van Rummikub.
 
52 kaarten
Zoals uitgelegd bij de Rummikub spelregels wordt er gespeeld met een standaard pak van 52 kaarten. Dit is belangrijk in het achterhoofd te houden bij bepaalde aspecten.
Discard pile (stapel wegleg kaarten)
Omdat er dus slechts 1 pak kaarten gebruikt wordt is er zodra een kaart wordt weg gelegd op de discard pile weinig kans dat je deze kaart weer terug ziet. Het is dus erg belangrijk goed na te denken over welke kaarten je weg legt. Daar komt bij dat een Rummikub ronde meestal afgelopen is halverwege de stapel, dit is dus het moment dat je probeert van je hoge kaarten (waar je geen combinaties mee kunt maken) af te komen. Dit uiteraard om je dead wood te verminderen.
Kaarten trekken

Bij het trekken van kaarten kun je beter van de stock pile (voorraad stapel) kaarten trekken dan van de discard pile (weggelegde kaarten stapel). Hierdoor hebben je tegenstanders meer moeite na te gaan wat voor kaarten je in je hand hebt. De discard pile is de stapel waar zij hun eigen niet passende kaarten op hebben weg gelegd. Ook heb je een grotere kans kaarten van de stock pile te trekken die je tegenstanders hadden willen hebben, de kaarten op de discard pile wilden zij duidelijk niet hebben. Zo maak je de kans kleiner dat je tegenstanders combinaties kunnen maken.

Let goed op de kaarten die je tegenstanders van de stock pile halen zodat je niet kaarten weg gooit die zij nodig hebben.

Combinaties maken

Veel mensen spelen liever niet op de hoge kaarten omdat dit potentieel veel tegenpunten zijn. Hier kun je echter ook gebruikt van maken en snel een hoge combinatie maken.

Ga bij het maken van combinaties vooral voor de setjes van 4 gelijke. Hier kan de tegenstander geen kaarten bijleggen die over zijn.

 
 
Rummikub
 
< Terug naar de Index
 

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved