Backgammon online

Rummikub > Rummikub Geschiedenis - Waar komt Rummikub oorspronkelijk vandaan?

 
Rummikub online spelen
Rummikub the game
Rummikub is de overkoepelende naam van een groep kaartspelen. Het doel van Rummikub is al je kaarten kwijt te raken door setjes en combinaties te vormen. De puntentelling is zo opgezet dat het spelen voor geld erg aantrekkelijk is. Er zijn verschillende theorien over de oorsprong van het spel.
 
China
Het eerste kaartspel met een vergelijkbaar spelpatroon is het Chinese spel Mahjong uit de 18e eeuw. Ook hier is het het doel je kaarten kwijt te raken door combinaties te maken. Gebasseerd op mahjong verschenen er snel diverse westerse varianten zoals conquian, kanhoo en anderen. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Chinese immigranten en de Europese handelsmannen het spel verspreid hebben naar Europa.
 
Mexico
Een andere theorie is dat het Spaanse spel Conquian naar Amerika is overgewaaid met Spaanse reizigers.
 
Gin Rummy
De populairste variant van Rummikub is Gin Rummy. Meerdere verhalen duiden erop dat dit spel uitgevonden is in New York in de eerste decenia van de 20e eeuw. De naam zou afstammen van het drankje gin vanwege de voorkeur van de uitvinder van het spel voor deze drank. De populariteit onderging een sterke groei toen in de jaren 30 de elite in Hollywood het spel oppikte. Tegelijkertijd was er tijdens de grote depressie in de jaren 30 minder geld voor activiteiten buitenhuis.
 
De laatste jaren zijn vele varianten van Rummy online gegaan. Hiermee is het mogelijk voor spelers over de hele wereld de diverse varianten van Rummy online tegen elkaar te spelen. Dankzij het speltype en de puntentelling is het een erg populair spel om voor geld te spelen.
 
 
Rummikub spelen!
 
< Terug naar de Index
 

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved