Backgammon online
 

Artikelen - Wie is Gus Hansen?

Gus Hansen is in 1974 geboren in Kopenhagen, Denemarken. Hansen is vandaag de dag een van de top poker spelers van de wereld, maar is ooit begonnen als Backgammon speler.

 
Gus Hansen gaat in september de backgammon tv series op Eurosport presenteren!
 
Getallen
Gus Hansen
Hansen had van kinds af aan veel affiniteit met getallen en wiskunde. Ook is hij jeugdkampioen tennis geweest. Terwijl hij zich steeds meer met gokken bezig begon te houden is langzaamaan de focus verschoven van backgammmon naar poker. In 1997 is hij professioneel poker spelers geworden. Hij speelt voor FullTiltpoker.
 
The Great Dane
 

Inmiddels is de lijst met successen oneindig voor Gus Hansen. Er staan 3 WPT titels op zijn naam elk ter waarde van rond de $500.000. Tevens bezit hij het record in een highstack poker cash game de grootste pot ooit te hebben gewonnen. Hij won $575.000 door Daniel Negreanu te verslaan met four of a kind tegen full house.

 
2007

Dit jaar ging Gus direct goed van start door in januari het Aussie Millions Main Event te winnen wat hem $1.2 miljoen in prijzengeld opleverde. Zijn totaal in gewonnen prijzengeld bedraagt nu meer dan $5 miljoen.

 
Kijk naar wat Gus Hansen zelf te zeggen heeft over backgammon
 
 
Gif Banners

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved