Backgammon online
 

Artikelen - Internet backgammon ondergaat snelle groei

Het eeuwenoude bordspel dat in de jaren '70 grote populariteit kende in Hollywood ondergaat dankzij het internet een snelle groei. Meeliftend op de populariteit van het poker weten steeds meer mensen dit spel online te vinden.

Nederlander Wereldkampioen?

Toen in 2006 de Nederlander Philip Vischjager wereldkampioen Backgammon werd was het echter erg stil in Nederland. Vischjager won $75.000 aan prijzengeld en nog minder aan roem.

In februari dit jaar werd er door PartyGaming een 1-miljoen dollar toernooi georganiseerd op de Bahamas. Uiteindelijk won een Duitse biljartspeler ruim $600.000. Toen dit gaande was begonnen enkele mensen wakker te worden.

Online spelen

PartyGammon is eind juni 2006 op de markt gekomen. Vanaf eind juni '06 tot en met maart '07 zijn hier ruim 130.000 mensen online backgammon gaan spelen.

Bij Gammonempire, wereldwijd de grootste aanbieder van online backgammon, waren er in juni 2006 nog 1 miljoen geregistreerde spelers. Aan het eind van 2006 was dit aantal opgelopen tot 1,6 miljoen wereldwijd. Een stijging van 60% in een half jaar.
 
Rustig backgammon spelen

Veel van de huidige poker spelers spelen ook backgammon of waren vroeger backgammon spelers. Het geeft ze rust af en toe een spel te kunnen spelen waarbij alles open is en je goed kan inschatten hoe je ervoor staat. Mede door het feit dat backgammon zo’n open spel is wordt het niet beschouwd als gokspel maar als behendigheidspel. Met de politieke onrust van de afgelopen tijd is dit ook voor veel pokerspelers een geruststelling.

 

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved