Backgammon online

Artikelen - Geschiedenis van Backgammon

vertaald door Backgammononline.nl
Antiek backgammon bord

 

Backgammon wordt al duizenden jaren gespeeld over de gehele wereld. Wereldleiders en keizers speelden backgammon vaak als symbool van hun status en aristocratie.

 
Voorvaderen
Antiek Backgammon bord
De geschiedenis leert ons dat de voorvaderen van de Egyptenaren, Romeinen, Sumerianen en Persen duizenden jaren geleden begonnen zijn met diverse varianten van het spel. Vervolgens is er lange tijd weinig over bekend, totdat het in de 17 e eeuw weer opdook in Engeland. Rond 1920 veranderde het spel door toevoeging van de verdubbelingsteen. In de jaren 70 werd backgammon een stuk populairder en werden er ook veel toernooien gespeeld. Deze populariteit hield echter geen stand, mede door de opkomst van de pc in de jaren 80. Ironisch genoeg is de ontwikkeling van het internet momenteel weer positief voor de populariteit van backgammon.
   
"Back" "Gammon"
 
Over de afkomst van het woord backgammon is discussie. Er wordt gezegd dat het komt van “baec” wat staat voor back, en “gamen” wat staat voor spel. Andere zeggen dat het komt van “back” wat staat voor klein en “gammon” wat gevecht betekent.
 
 
Gif Banners

© 2007 backgammononline.nl, all rights reserved